Project

Vergroten rendement cultuur en erfgoed in de Achterhoek

Aan de slag met negen concrete uitvoeringsprojecten

Vergroten rendement cultuur en erfgoed in de Achterhoek

Hoe kan het economisch en maatschappelijk rendement van cultuur en erfgoed zo groot mogelijk worden gemaakt? En hoe kunnen de Achterhoekse gemeenten dit samen met lokale partners realiseren? Met deze vragen heeft Regio Achterhoek bij Bureau BUITEN aangeklopt.

Cultuur en erfgoed dragen bij aan economie en maatschappij. Dit blijkt in het toerisme, in de detailhandel en is merkbaar aan het vestigingsklimaat voor bedrijven en bewoners. De vraag is hoe deze bijdrage zo groot mogelijk gemaakt kan worden. Bureau BUITEN heeft deze vraag samen met de acht gemeenten in de Achterhoek beantwoord.

Aan de slag met negen concrete uitvoeringsprojecten

Op basis van een beoordeling van de intrinsieke waarde, identiteitswaarde, belevingswaarde, gebruikswaarde en economische waarde van cultuur en erfgoed is er een heldere strategie ontwikkeld met 9 concrete uitvoeringsprojecten. Deze projecten zijn gericht op:

  • Het versterken van bestaande kwaliteiten in de regio.
  • Het promoten van het cultuur- en erfgoedaanbod dat aansluit op de vraag van toeristen en bewoners.
  • De positie van cultuur en erfgoed verankeren in de brede regionale ontwikkeling.

Goede basis voor de uitvoering

“De concrete uitvoeringsprojecten die Bureau BUITEN heeft gedefinieerd zorgen ervoor dat er een goede basis is gelegd voor de uitvoering. Doordat de regiogemeenten nauw betrokken waren bij de totstandkoming van het advies, leeft het advies bij degenen die ermee aan de slag gaan. Ook onze bestuurders zijn enthousiast en zien cross-overs met andere projecten in de Achterhoek, vertelt Peter Ballast, projectleider cultuurhistorie bij de gemeente Oost Gelre.”

Meer informatie?

Ook benieuwd hoe u de maatschappelijke en economische betekenis van cultuur en erfgoed in uw regio of gemeente kunt vergroten? Neem contact met ons op en vul het contactformulier in of bel ons op 030-2318945.

Klik hier voor de brochure die wij voor de Achterhoekse gemeenten maakten, vormgegeven door Studio Ilva.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht