Webinar

Verduurzaming vastgoed verblijfsrecreatie

Webinar: verduurzaming vastgoed verblijfsrecreatie

Op dinsdag 22 juni organiseren wij het webinar ‘verduurzaming vastgoed verblijfsrecreatie’ van 9:30 tot 10:30.

Welke mogelijkheden zijn er voor overheden om verduurzaming van de verblijfsrecreatieve sector te stimuleren? Welke inspirerende praktijkvoorbeelden zijn er? Welke stappen kunt u al zetten? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens het webinar verduurzaming vastgoed verblijfsrecreatie. Meld u nu hieronder aan!

De context

Duurzaam genieten van vrije tijd wordt steeds belangrijker
bij de keuze voor uitstapjes en overnachtingen.
Met certificering, elektra- en gasbesparing, nieuwe manieren van (circulair) bouwen en een klimaatadaptieve inrichting, zetten ondernemers stappen richting duurzamere vakantieparken, hotels en campings. Maar niet overal wil dit van de grond komen. Anneke van Mispelaar, expert vrijetijdseconomie en partner bij Bureau BUITEN neemt ons mee in de trends en ontwikkelingen en schetst de dilemma’s waar de sector voor staat.

In de praktijk

Jord Kuiken werkt met zijn eigen adviesbureau onder dezelfde
naam aan transities die energie geven. Jord geeft praktische adviezen om grote transities succesvol waar te kunnen maken en laat zien dat energie besparen haalbaar is, ook voor verblijfsrecreatief vastgoed. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laat Jord zien dat er veel kan, maar dat dit vraagt om een slimme strategie en aanpak. Hij laat zien wat voor proces daarvoor nodig is en gaat ook in op hoe overheden hierbij kunnen ondersteunen.

Stimuleren verduurzaming verblijfsrecreatie

Wat kun je als overheid doen om verduurzaming van
verblijfsrecreatie te stimuleren? Madeline Buining vertelt over hoe de Provincie Zeeland in samenwerking met Economische Impuls Zeeland de sector ondersteunt bij het verduurzamen van recreatiebedrijven en hun vastgoed. Daarbij gaat zij in op het resultaat van het project ‘circulair beleven’ voor ondernemers in de verblijfsrecreatie. Met plannen rond circulair bouwen en het Aanjaagprogramma Innovatie Toerisme voor ondernemers. Dit programma stimuleert innovatie door in te spelen op kansen rond circulair bouwen, energietransitie, klimaatadaptatie en natuur- en landschapsontwikkeling.

Praktische informatie en aanmelden

Meld u nu hieronder aan.

Datum: dinsdag 22 juni
Tijd: 09:30 – 10:30
Plaats: online

Voor wie: beleidsadviseurs, programmamanagers, opgavemanagers, experts, en geïnteresseerden op het gebied van recreatie, toerisme en vrijetijdseconomie.

Aanmelden webinar verduurzaming vastgoed verblijfsrecreatie 22 juni, 09:30-10:30

  • *=verplicht
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.