Project

Van economische visie naar uitvoeringsprogramma in Roermond

Van economische visie naar uitvoeringsprogramma in Roermond

Jeugd aan de stad verbinden, een aantrekkelijke binnenstad, meer toeristen, goed geschoolde medewerkers voor bedrijven en startende ondernemers stimuleren. Dit zijn een aantal doelstellingen van de economische visie van Roermond. Onze adviseur Bart Versteegh heeft op basis van deze visie de voorbereidingen gedaan voor de hoofdlijnen voor het uitvoeringsprogramma.

Tijdelijke expertise

De gemeente was op zoek naar tijdelijke vervanging van een beleidsadviseur economische zaken in verband met zwangerschapsverlof. Bart was al een keer eerder naar tevredenheid ingeschakeld door de gemeente, waardoor er contact is opgenomen met Bureau BUITEN.

Om de hoofdlijnen van het uitvoeringsprogramma helder te krijgen was een goede afstemming binnen de organisatie van belang. Ook is ingespeeld op de actualiteit van begrotingsvoorstellen, net zoals actuele ontwikkelingen in de markt. Het doel van deze integrale aanpak is om zoveel mogelijk richting aan het programma te geven.

Ruimtelijke initiatieven

Naast deze werkzaamheden heeft Bart ook advies gegeven over ruimtelijke initiatieven van burgers en bedrijven. Hierbij wordt gekeken of deze initiatieven passen binnen de economische kaders van de afdeling stedelijke ontwikkeling, zoals aanvragen voor B&B, winkels, blurring-concepten of de uitbreiding van een jachthaven.

Bart vertelt over zijn rol: “Ik vond het erg interessant om ervoor te zorgen dat er binnen de organisatie integraal nagedacht werd over de hoofdlijnen van het uitvoeringsprogramma.”

Mark Forschelen van de gemeente Roermond: “Bart was in deze periode een betrokken collega met strategisch inzicht op inhoudelijk en procesmatig vlak”.

De gemeente Roermond is nu bezig het uitvoeringsprogramma verder vorm te geven.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht