Jaimy van Dijk

Jaimy is adviseur bij onze organisatie. Graag stellen wij Jaimy aan je voor.

Kan je iets vertellen over je achtergrond?

Met mijn interesse in complexe ruimtelijke duurzaamheidsvraagstukken besloot ik een master Planologie te volgen. Daarvoor heb ik een bachelor Politicologie gevolgd. De bestuurlijke kant die komt kijken bij het aanvliegen van ruimtelijke vraagstukken is mij dan ook niet vreemd. Ik heb meerdere stages gelopen bij overheidsorganisaties (provincie en ministerie van BZK) en heb ook nog een jaar in het onderwijs gezeten, waar ik mij inzette om de toekomstige generatie te laten nadenken over de toekomst van de leefomgeving.

Wat is jouw specialisme?

Ik heb een brede interesse voor ontwikkelingen in het ruimtelijk domein. Ik volg mijn nieuwsgierigheid om de complexiteit achter vraagstukken te begrijpen, inclusief het speelveld van betrokken partijen. Ik werk gestructureerd en zorgvuldig en ik hou graag het overzicht. Mijn brede interesse komt ook terug in waar ik mij het liefste mee bezig houd, namelijk nadenken over de toekomst van de ruimte. Vanuit de echte lange termijn (richting 2100) om vervolgens na te denken wat we daar nu voor moeten doen.

Waar krijg je energie van?

Wat mij energie geeft is samenwerken aan creatieve oplossingen voor een toekomstbestendige leefomgeving. Wanneer puzzelstukjes op hun plaats vallen en mensen zin hebben om ermee aan de slag te gaan. Ik ga graag op pad om gebieden te leren kennen en zo echt een gevoel te krijgen wat bij het gebied en de omgeving past.

Hoe is het om te werken bij Bureau BUITEN?

Bureau BUITEN is een fijne werkomgeving en biedt mij de uitdaging om mij inhoudelijk te verdiepen op verschillende onderwerpen. Ik leer graag nieuwe dingen en in een omgeving met zoveel gedreven collega’s lukt dat zeker!

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd struin ik graag door een stad of ergens in een natuurgebied. Ik sport graag, doe fanatiek yoga en boksen en bezoek regelmatig een museum met mijn museumkaart. Regelmatig probeer ik een nieuw creatief project, van nieuwe recepten uitproberen in de keuken of een fotografie cursus.