Nieuws

Economische effecten coronacrisis in kaart voor Haarlemmermeer

Economische effecten coronacrisis in kaart voor Haarlemmermeer

Wat zijn de economische effecten van de coronacrisis voor de gemeente Haarlemmermeer en wat zijn de verwachte effecten op kantoren en bedrijventerreinen? De adviseurs van Bureau BUITEN brachten dit voor de gemeente in kaart.

Inzicht in risicofactoren

Op basis van de coronascenario’s van het CPB (Centraal Planbureau) en sectorale prognoses van ABN AMRO is er gekeken naar de sectoren die het meest gevoelig zijn voor de coronacrisis en de effecten hiervan op de werkgelegenheid in de gemeente. Ook zijn de verwachte effecten voor kantoren en bedrijventerreinen inzichtelijk gemaakt. Hierbij is er onderscheid gemaakt in de gevolgen op korte en middellange termijn.

De resultaten zijn als afzonderlijk hoofdstuk opgenomen in de Bestuurlijke Voortgangsrapportage Kantoren en Bedrijven (BVRKB), waarmee de raad jaarlijks op de hoogte wordt gesteld van de ontwikkelingen van werklocaties in de gemeente. Naar verwachting wordt de BVRKB eind juni vastgesteld en dan kunnen wij u ook meer vertellen over de uitkomsten.

Quickscan economische effecten coronacrisis

Wilt u ook inzicht in de economische gevolgen van de coronacrisis in uw regio? Met een quickscan brengen wij prognoses in kaart en vertalen wij deze naar de betreffende regio of gemeente. We analyseren de landelijke cijfers en prognoses en maken een vertaalslag naar de regio. We kijken bijvoorbeeld naar de corona-gevoeligheid van de sectoren en doen een arbeidsmarktanalyse. Ook onderzoeken we de aanwezige effecten, zoals een overzicht van het aantal bedrijfsfaillissementen, verstrekte Tozo-uitkeringen en NOW-aanvragen.

Meer weten?

Voor meer informatie neem contact op met Miles Copping, e-mail miles.copping@bureaubuiten.nl

Bron foto: Gemeente Haarlemmermeer

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht