Nieuws

Terugblik: Expertsessie De Vitale Binnenstad

Is data onmisbaar bij het verbeteren van winkelgebieden?

Expertsessie De Vitale Binnenstad: Meld je nu aan!

Op 14 september organiseerde kennisplatform Kern in samenwerking met Bureau BUITEN, Whooz en Perfect Place een hybride expert-sessie over de vitale binnenstad, met als thema “Werken aan de vitale binnenstad kan niet meer zonder een goede data analyse.”

De vitale stad van de toekomst

In de sessie onderzochten adviesbureaus Bureau BUITEN, Whooz en Perfect Place de vitale binnenstad van de toekomst, aan de hand van twee casussen: Zwolle en Zaandam. Het gaat om steden van vergelijkbare omvang, maar met grote verschillen op het gebied van regionale context, historie, en meer. Aan de hand van een data-analyse van bezoekersprofielen en bezoekersstromen is ingezoomd op de kansen en opgaven van beide steden: wat is er nodig om de binnenstad vitaal te houden?

De inspirerende binnenstad

Maarten Kruger van Bureau BUITEN vertelde over het thema “de inspirerende binnenstad”. Hoe kan beleving en inspiratie een plek krijgen en behouden in de binnenstad, door functies als musea, cultuur, festivals, recreatie, toerisme, horeca en meer? Maarten ging in op de verschillende aspecten van “de inspirerende binnenstad”, zoals de juiste doelgroepen bedienen, aanbod creëren dat het DNA van de stad versterkt, interactie en ontmoeting in de binnenstad vergroten, het logisch verbinden van aanbod en spreiding van drukte in tijd en ruimte.

Subsidie

Ook de provincie Gelderland is actief met vitale binnensteden en pakt de leegstand aan. Gemeenten in Gelderland kunnen tot eind 2023 subsidie aanvragen voor het maken en uitvoeren van plannen en het inhuren van deskundigen. Lees hier verder over de subsidie >> 

Download de presentatie

Wilt u de presentatie teruglezen? Vul dan onderstaand formulier in en download gratis de presentatie. Bent u op zoek naar meer informatie neem dan contact op met Maarten Kruger, maarten.kruger@bureaubuiten.nl

Download presentatie expertsessie vitale binnensteden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.