Nieuws

Expertsessie De Vitale Binnenstad

Is data onmisbaar bij het verbeteren van winkelgebieden?

Expertsessie De Vitale Binnenstad: Meld je nu aan!

Kern organiseert in samenwerking met Bureau BUITEN, Whooz en Perfect Place op 14 september de expert-sessie ‘Werken aan de vitale binnenstad kan niet meer zonder een goede data analyse.’

  • Datum: Woensdag 14 september
  • Tijd: 15.30-17.00, inloop vanaf 15.00
  • Locatie: Creative Valley CS Utrecht (Kern)

Binnensteden zijn in beweging

Eén van de grootste uitdagingen voor veel van onze stads- en dorpskernen is het compacter en vitaler maken van deze kernen. Het combineren van verschillende functies en vaak ook het transformeren naar woningen is één van de veelgehoorde oplossingsrichtingen. Maar het kunnen ook functies als werken, educatie of cultuur zijn. Van belang is dat het het functioneren van de binnenstad als geheel versterkt.

Essentieel is om te weten waaraan behoefte bestaat in welke kern. Goede kennis van de locatie, de samenstelling van het marktgebied, en de impact die verschillende functies op elkaar kunnen hebben staat aan de basis. In deze expertsessie tonen drie experts van Perfect Place, Whooz, en Bureau BUITEN aan de hand van de voorbeelden Zaandam en Zwolle hoe onderzoek aan de basis kan staan van een binnenstedelijk veranderingsproces.

Het programma

15:30 Welkom en inleiding door Herman Kok (Kern)
15:45 Anton Los (Perfact Place)  gaat in op trends in de binnenstad.
Bij het maken van plannen voor vitale binnensteden ontbreekt het vaak aan inzichten hoe gebieden en functies functioneren ten opzichte van elkaar en omliggende gemeenten. Versterken bepaalde functies elkaar ook echt? Welke samenhang kunnen we optimaliseren? Hoe dragen we bij aan beleving?
16:00 Jan Louwris (Whooz) zal ingaan op bewoners- en bezoekersprofielen.
Voor wie is de binnenstad relevant? Wat zoeken de bezoekers van de binnenstad?
16:15 Maarten Kruger (Bureau BUITEN) gaat in op de doorvertaling van bewoners- en bezoekersprofielen naar de concrete invulling van de binnenstad, welke functies goed met elkaar samenhangen en hoe te komen tot een goede balans.
16:30 Forumdiscussie onder leiding van Herman Kok
17:00 Einde

Meld je nu aan

Deze sessie vindt plaats als hybride sessie. De bijeenkomst is live bij te wonen op Creative Valley in Utrecht en kan via Teams integraal worden gevolgd. Kern-leden kunnen zich aanmelden via de Kern community op Chainels. Niet-leden graag aanmelden via info@kern.nl.

Graag tot 14 september in Utrecht of online!

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Achter Sint Pieter 160
3512 HT, Utrecht