Nieuws

Nieuwe subsidies beschikbaar bij Interreg Vlaanderen-Nederland voor snelle indieners

Nieuwe subsidies beschikbaar bij Interreg Vlaanderen-Nederland voor snelle indieners

De eerste projectoproep van het Europese subsidieprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland staat nu open. Op 31 maart moeten de projectvoorstellen op hoofdlijnen binnen zijn. Voor deze eerste projectoproep is maar liefst 69 miljoen euro beschikbaar.

Tot 50% subsidie voor projecten in Zuid-Nederland

Het subsidieprogramma is specifiek voor Zuid-Nederland en Vlaanderen. Het project moet een grensoverschrijdend karakter hebben, met ten minste één partner uit beide regio’s. Er kunnen wel partners uit andere regio’s in België en Nederland mee doen zolang de voornaamste impact van het project in het programmagebied is. U kunt subsidie aanvragen tot maximaal 50% van het projectbudget. Er is geen minimum of maximum gesteld aan het projectbudget.

Van innovatie en energie efficiëntie tot duurzaam toerisme en inclusieve arbeidsmarkt

Thematisch is het programma breed, breder dan de afgelopen periode. Dat betekent dat er zeer uiteenlopende projecten kunnen worden ingediend. Onderaan dit artikel zijn de nieuwe programmaprioriteiten opgenomen. Wij denken graag met u mee binnen welke prioriteit uw projectidee het beste past. Wilt u inspiratie opdoen? Eerdere projecten zijn te vinden op https://www.grensregio.eu/projecten.

Heeft u een project op het oog? Deze projectoproep biedt de grootste kans!

Deze eerste projectoproep omvat meer dan 1/3e van de programmamiddelen en alle prioriteiten. Vervolgoproepen zullen zowel minder budget beschikbaar stellen als mogelijk het aantal prioriteiten waarop kan worden ingediend beperken. Het is daarom interessant om meteen van deze oproep gebruik te maken als u al een project op het oog heeft!

Hoe verder?

Voor een projectaanmelding is de volgende informatie nodig:

  • Achtergrond over de probleemstelling en de projectdoelstelling
  • Informatie over de grensoverschrijdende samenwerking en het partnerschap
  • Beknopte informatie over de activiteiten in de vorm van werkpakketten
  • Indicatief budget en gevraagde subsidie

Als de projectaanmelding eind juni wordt goedgekeurd, heeft u tot eind november 2022 om de projectaanmelding uit te werken tot een volledige projectvoorstel. Bij goedkeuring kunnen de projecten in het voorjaar van 2023 van start gaan.

Wilt u van deze kans  gebruik maken?

Wij kunnen u op korte termijn ondersteunen! Neem contact op met Maarten Kruger, e-mailadres maarten.kruger@bureaubuiten.nl voor meer informatie.

Tabel thematische prioriteiten

 

 

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht