Project

CleanMobilEnergy Duurzame energie direct lokaal gebruiken in Arnhem

CleanMobilEnergy: Duurzame energie direct lokaal gebruiken in Arnhem

De gemeente Arnhem heeft grote ambities op het vlak van duurzame energie. Het energietransitie-programma New Energy made in Arnhem heeft als doel om zonnevelden en windenergie te realiseren. Ze willen de duurzame energie direct lokaal gaan gebruiken. Hiervoor is onderzoek en Europese subsidie nodig.

Om dit mogelijk te maken ontwikkelde de gemeente Arnhem, samen met Europese partners in onder meer Londen, Seraing, Ile de France en Luxemburg een INTEREG North West Europe projectvoorstel CleanMobilEnergy (CME). Bureau BUITEN heeft de rol van strategisch adviseur vervuld en heeft het Europese projectvoorstel geschreven dat in september 2017 is gehonoreerd. De omvang van het project is ruim 7 miljoen Euro en loopt van september 2017 tot maart 2021.

Duurzame energieproductie koppelen aan elektrische mobiliteit

Binnen het project wordt onderzocht op welke wijze duurzame energieproductie te koppelen is aan elektrische mobiliteit. Daarvoor worden verschillende (lokale) opslagsystemen, waaronder elektrische auto’s toegepast en een intelligent energiemanagementsysteem ontwikkeld. Een dergelijk lokaal systeem maakt de productie van duurzame energie efficiënter, waarmee de businesscase wordt verbeterd.  Met als uiteindelijk resultaat een elektrische vloot die rijdt op 100% lokale opgewekte duurzame energie.

Europese mogelijkheden voor uw regio of stad?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw stad of regio? Vul het contactformulier in of bel ons op 030-2318945.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht