Project

Economische effecten coronacrisis in kaart voor gemeente Aalsmeer

Economische effecten coronacrisis in kaart voor gemeente Aalsmeer

De coronacrisis heeft een enorme impact op de economie wereldwijd, en raakt ook veel gemeenten in eigen land. Zo ook de gemeente Aalsmeer. Bureau BUITEN heeft in een quickscan de economische effecten van de coronacrisis op de lokale Aalsmeerse economie in kaart gebracht.

Hierbij is ingezoomd op prominente sectoren in Aalsmeer, zoals de sierteelt en gerelateerde bedrijvigheid, leisure en horeca. Ook is stilgestaan bij de effecten op de arbeidsmarkt.

Actualiseren economisch beleid

De uitkomsten van de quickscan zijn gebruikt om het economisch beleid van Aalsmeer te actualiseren in het licht van de nieuwe economische omstandigheden. Dit heeft geresulteerd in een herijking van het Uitvoeringsprogramma Economie en Recreatie & Toerisme, waarbij acties zijn toegevoegd, uitgesteld, of juist naar voren zijn gehaald. Doel is om optimaal bij te dragen aan snel herstel van de economie van Aalsmeer en nieuwe kansen te benutten.

Versnelde inzet op duurzaamheid

Jane van Kampen-Zoutendijk vertelt: “In de coronatijd ontstonden er verschillende vraagstukken, zoals: Wat zijn de economische effecten van corona op korte en langere termijn? Wat kunnen wij als gemeente doen om bedrijven te ondersteunen, aanvullend op de landelijke maatregelen? En welke veranderingen – bijvoorbeeld op het gebied van binnenlands toerisme of verduurzaming van de economie – brengt de crisis met zich mee, en hoe kan Aalsmeer hierop inspelen? Samen met de adviseurs van Bureau BUITEN hebben we ons EZ-beleid onder de loep genomen en geconcludeerd dat er een versnelde inzet nodig is op de verduurzaming van de economie en de overgang naar de circulaire economie, arbeidsmarktbeleid, het benutten van kansen binnen (water)recreatie en toerisme, en de samenwerking met ondernemers.

Meer weten?

Wilt u meer weten neem dan contact op met Maarten Kruger, maarten.kruger@bureaubuiten.nl.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht