Project

Herontwikkeling Mauritshuis in Willemstad

Toekomstvisie en een plan van aanpak

Toekomstvisie en plan van aanpak herontwikkeling Mauritshuis Willemstad

Bureau BUITEN heeft in samenwerking met de gemeente Moerdijk, bewoners en toeristische ondernemers, een toekomstvisie en een plan van aanpak opgesteld over de nieuwe invulling van het Mauritshuis in het pittoreske vestingstadje Willemstad.

Cultuurhistorie in een eigentijds en toegankelijk bezoekerscentrum

De toekomstvisie en het plan van aanpak richten zich op de herontwikkeling van het Mauritshuis tot een toegankelijk, eigentijds en multifunctioneel bezoekerscentrum voor de Stelling van Willemstad en de regio. Ook blijft het een trouwlocatie, komt er een culturele programmering en is het mogelijk om te vergaderen in een historische omgeving van alle gemakken voorzien. Het Mauritshuis is in 1623 in opdracht van prins Maurits gebouwd als voormalig jachtslot gebouwd.

Om het Mauritshuis beter toegankelijk te maken zijn aanpassingen nodig, zoals een lift en brandtrappen. Ook wordt de houten verdiepingsvloer geïsoleerd.

Historische verhalen multimediaal laten zien

In het Mauritshuis wil de gemeente vooral laten zien wat de Stelling van Willemstad met haar forten en cultuurhistorie te bieden heeft om zo bezoekers te verleiden het gebied te bezoeken. De ambitie is, om de vele verhalen rondom de stelling van Willemstad op een eigentijdse en multimediale manier te vertellen door projectie van beeld en video. Hiervoor zoekt de gemeente onder andere samenwerking met heemkundekring De Willemstad.

Meer informatie?

Vul het contactformulier in of bel ons op 030-2318945.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht