Project

Subsidieadvies voor de gemeente Apeldoorn

Van projectidee tot Europese aanvraag

Subsidieadvies voor de gemeente Apeldoorn

Onze adviseur Rutger van Raalten was voor twee dagen per week gedetacheerd bij de gemeente Apeldoorn. Als EU-subsidieadviseur scande hij projectideeën op Europese kansrijkheid en werkte samen met inhoudelijk betrokken Apeldoornse collega’s aan het opstellen en begeleiden van Europese subsidieaanvragen.

De thema’s van de Europese projectideeën zijn zeer divers. Zo verkende Rutger samen met de Apeldoornse collega’s en partners uit de stad de kansen voor een sociale energietransitie. Ook verkende hij met de collega’s van circulaire economie de mogelijkheden om het terugdringen van voedselafval Europees op te pakken.

Specialistische kennis

Aan de slag met EU-middelen vraagt om kennis van de EU-programma’s, handigheid in het ontwikkelen, aanvragen en managen van projecten en voldoende capaciteit – ook op piekmomenten. De EU-adviseurs van Bureau BUITEN hebben deze kennis en kunde in huis en kunnen ook intern bij en voor uw organisatie aan de slag. Doordat wij veel voor en bij lokale, provinciale en landelijke overheden werken, weten wij wat het vraagt om uw organisatie optimaal gebruik kan maken van EU-subsidies voor uw projecten en opgaven.

Waardevol

Rutger van Raalten, adviseur bij Bureau BUITEN: “Het is erg waardevol om onze opdrachtgevers ‘van de inhoud’ te informeren, motiveren en begeleiden bij Europese subsidieaanvragen en het ontwikkelen van een goed gevoel voor de kansrijkheid en interne haalbaarheid (capaciteit, middelen) van een projectidee. Daarbij is het van belang goed rekening te houden met wisselende ervaringen (zowel qua kennisniveau als in de praktijk) met Europese projecten en programma’s en de bijdrage die een project kan leveren aan de strategie en doelen van de organisatie.”

Een greep uit activiteiten die wij doen voor opdrachtgevers:

  • Voorbereiden collega’s in organisatie en regio op EU-programmaperiode 2021-2027, o.a. door middel van workshops gericht op projectontwikkeling
  • Scannen, adviseren en ondersteunen bij het ontwikkelen EU-projecten
  • Opstellen en indienen aanvragen voor EU-subsidies
  • Vraagbaak voor EU-subsidiekansen
  • Opstellen subsidie- en lobbystrategieën
  • Afstemming EU-strategie op ambtelijk en bestuurlijk niveau

Meer informatie?

Meer informatie over wat mij voor u kunnen betekenen om EU-subsidies te laten bijdragen aan uw project en doelen vindt u op onze EU-pagina. De laatste updates over het de EU-programma’s in de periode 2021-2027 vindt u in ons EU-dossier.

Wij vertellen u graag meer over onze EU-activiteiten. U contact met ons opnemen via rutger.vanraalten@bureabuiten.nl of 030-2318945.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht