Project

Toekomstperspectief voor de Nieuwe Maas in Rotterdam

Rivieroevers aantrekkelijker maken

Toekomstperspectief voor de Nieuwe Maas in Rotterdam

Rotterdam wil haar rivieroevers aantrekkelijk, toegankelijker, natuurlijker en karakteristieker maken. Vorig jaar is het Programma Rivieroevers vastgesteld. De adviseurs van Bureau BUITEN werkten voor de gemeente Rotterdam aan een uitwerking daarvan voor één van de rivieren: een toekomstperspectief voor het binnenstedelijke deel van de Nieuwe Maas. 

Wie aan Rotterdam denkt, denkt aan de Maas. De Maas en haar oevers krijgen steeds meer betekenis als verblijfsmilieu, als onderdeel van het stedelijk verkeersnetwerk (vervoer over water) en als podium voor tijdelijke (drijvende) activiteiten.

Er is nog veel te doen. De helft van de Rotterdammers komt bijvoorbeeld nooit bij de Nieuwe Maas om te recreëren (Omnibusenquête 2015). De rivier biedt mogelijkheden voor het creëren van een aantrekkelijke karakteristieke openbare ruimte, waar de stad zo sterk behoefte aan heeft.

Het verbinden van stadsdelen door vervoer over water

De rivieroevers zijn daarnaast een deel van het antwoord op de zoektocht naar nieuwe binnenstedelijke woningbouwlocaties. En de rivier en haar oevers spelen een rol in het verbinden van de verschillende stadsdelen met allerlei vormen van vervoer over water.

De juiste initiatieven op de juiste plek

Het toekomstperspectief moet uitnodigen tot investeringen en daar richting aan geven: de juiste initiatieven op de juiste plek. In de totstandkoming van het perspectief is aandacht voor landschappelijke en programmatische opgaven en kansen, en natuurlijk de wisselwerking tussen beiden. Bureau BUITEN is de trekker van de programmatische lijn.

Meer informatie?

Vul het contactformulier in of bel ons op 030-2318945.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht