Project

Toeristische en recreatieve data zichtbaar in online tool

Toeristische en recreatieve data zichtbaar in online tool

De provincie Overijssel had behoefte aan overzicht en inzicht in de relevante toeristisch-recreatieve data. Met als strategisch doel de kansen op het gebied van toeristisch recreatief aanbod- en gebiedsontwikkeling inzichtelijk te maken.

Data gebundeld in kansenkaart

Bureau BUITEN heeft in opdracht van MarketingOost deze data gebundeld en inzichtelijk gemaakt in een zogeheten kansenkaart. Deze kansenkaart helpt om keuzes voor beleidsontwikkeling, investeringen, product(door)ontwikkeling mede te onderbouwen op basis van data.

De kansenkaart is een digitale rapportage die in de vorm van een storymap (grafische weergave) wordt opgeleverd en bevat een verscheidenheid aan toeristisch-recreatieve data. Afhankelijk van de data kan de Kansenkaart op provinciaal, regionaal, gemeentelijk of locatieniveau worden weergegeven. Onze (GIS) data experts hebben deze kaart op maat ontwikkeld.

Het resultaat

De kaart geeft inzicht in onder andere dag- en verblijfsrecreatieve vestigingen, routestructuren, leefstijlkleuren, werkgelegenheid en vitaliteit van de dagrecreatie. Ondernemers, overheden, natuurorganisaties en geïnteresseerden kunnen in een oogopslag zien waar er kansen liggen. Dat maakt de kans op succesvolle samenwerkingen groter.

Meer informatie?

Meer informatie over de kansenkaart ga naar www.kennisplatformoost.nl/kansenkaart of neem contact op met Miles Copping, miles.copping@bureaubuiten.nl. Bekijk hier ook ons kennisdossier over grip op data met GIS >> 

Bekijk hieronder een video over de kansenkaart voor de provincie Overijssel.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht