Project

EU Interreg Vlaanderen-Nederland project RESANAT

Van idee tot projectuitvoering

Van idee tot projectuitvoering

De Openbare Vlaamse Afvalmaatschappij (OVAM) zet in op Europese samenwerking rond bodemkwaliteit en bodemsanering. Bureau BUITEN heeft hier vanaf het eerste projectidee ondersteuning bij geboden door een subsidiescan en het uitwerken van twee aanvragen. Van 2020 tot 2023 ondersteunden wij OVAM ook bij de uitvoering van het Interreg Vlaanderen-Nederland project RESANAT.

Het RESANAT project heeft op drie locaties in Nederland en Vlaanderen technieken gestest die gebruik maken van planten, bacteriën of natuurlijke grondstoffen om bestaande bodemvervuiling in te perken en/of op te nemen. Tot de projectpartners behoren Deltares, Witteveen+Bos, Tauw, Envisan (Jan de Nul groep), Dura Vermeer, bio2clean, iFLUX, en TTE Consultants.

De projectresultaten en projectfilm zijn op https://ovam.vlaanderen.be/resanat te vinden.

Projectmanagement en financieel management

Bureau BUITEN verzorgde samen met het Subsidiehuis ondersteuning van het projectmanagement en financieel management. Wij ondersteunden bijvoorbeeld bij de voortgangsrapportages, het projectmanagementplan en de projectmeetings. Daarnaast hebben wij strategisch advies en sturing gegeven op het behalen van de gestelde outputs. Ook hebben we extra capaciteit beschikbaar gesteld voor het oppakken van aanvullende taken als dit vanuit OVAM werd gevraagd.

Katrien Van de Wiele, Teamleider team Publieke Instellingen bij OVAM: “Dankzij de ondersteuning en expertise van Bureau BUITEN hebben de twee ingediende projecten RESANAT en NARMENA tot een succesvolle aanvraag geleid. Ook bij de verdere uitwerking van het project RESANAT zijn we als OVAM zeer tevreden over de aanpak van Bureau BUITEN. Het is een vlotte samenwerking op het gebied van projectmanagement en een correcte opvolging. Kortom zeer aangenaam om samen mee in zee te gaan.”

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit Europese project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Emma Klever, e-mailadres emma.klever@bureaubuiten.nl.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht