Project

Viering 75 jaar vrijheid: Europese subsidie voor Liberty Talks

Viering 75 jaar vrijheid: Europese subsidie voor Liberty Talks

Het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945 legde de basis voor Europese samenwerking en vrede. In 2020 is dat 75 jaar geleden. Het project Liberty Talks brengt jongeren samen om bewustzijn te creëren over de huidige uitdagingen van de Europese vrijheid.

Bureau BUITEN gaf advies over de mogelijke kansrijke subsidieprogramma’s en heeft vervolgens een subsidieaanvraag voor het project ingediend bij het programma Europe for Citizens. Deze aanvraag is goedgekeurd voor 150.000 euro.

Europese vrijheid en bewustwording

Het project Liberty Talks is een initiatief van de organisatie MasterPeace en een aantal betrokken NGO’s in Duitsland, Kroatië en Bosnië en Herzegovina. Het doel is om de burgerbetrokkenheid en het Europees bewustzijn van jongeren als het gaat om democratie in heel Europa te bevorderen. Liberty Talks wil dit doen door jongeren uit te nodigen tijdens speciale Liberty Talks in 2019 en 2020. Dit zijn interactieve en creatieve events, waar jongeren oplossingen bedenken voor de huidige uitdagingen van de Europese vrijheid.

In 2019 en 2020 worden er vijf events georganiseerd in Nederland, Duitsland, Kroatië en Bosnië en Herzegovina, waarbij jongeren met elkaar in gesprek gaan. Rondom de evenementen is er ook online interactie tussen de deelnemende jongeren met jongeren in heel Europa. Het format voor de Liberty Talks kan daarnaast ook lokaal gebruikt worden om aan de slag te gaan met de thema’s democratie en vrijheid in Europa.

Herdenken en het gesprek over democratie

Centraal in het EU programma Europe for Citizens (2014-2020) staat het bevorderen van debat, reflectie en samenwerking op het gebied van herdenken, Europese integratie en geschiedenis. Daarnaast wil het programma de participatie in het (Europese) democratische proces stimuleren. Liberty Talks sluit hier naadloos op aan, omdat het gaat over de herdenking en het gesprek tussen jongeren over een vrij en democratisch Europa nu en in de toekomst.

Meer weten over de mogelijkheden voor Europese subsidie?

Neem contact op met Emma Klever, emma.klever@bureaubuiten.nl.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht