Nieuws

Projectmanagement Interreg project over nature based solutions

Projectmanagement Interreg project over nature based solutions

De Openbare Vlaamse Afvalmaatschappij (OVAM) test met bedrijven in Nederland en Vlaanderen nieuwe ‘nature-based solutions’ voor bodemsanering binnen het RESANAT project. Hiervoor ontvangen zij een bijdrage uit het EU-programma Interreg Vlaanderen-Nederland. Sinds begin dit jaar ondersteunt Bureau BUITEN de OVAM in de uitvoering van dit project middels interim projectmanagement en externe projectondersteuning.

Het RESANAT project test op drie locaties in Nederland en Vlaanderen technieken die gebruik maken van planten, bacteriën of natuurlijke grondstoffen om bestaande bodemvervuiling in te perken en/of op te nemen. Tot de projectpartners behoren Deltares, Witteveen+Bos, Tauw, Envisan (Jan de Nul groep), Dura Vermeer, bio2clean, iFLUX, en TTE Consultants.

Voortgang bespreken

Op 12 maart kwamen alle partners bij elkaar in Mechelen om de voortgang van de onderzoeken op deze testlocaties te bespreken. De uitwisseling van de resultaten van de innovatieve bodemonderzoeken en de voorlopige ontwerpen voor elke locatie was inspirerend. De komende twee jaar worden de ontwerpen verder uitgewerkt en op locatie getest.

Als projectondersteuner zorgen de adviseurs van Bureau BUITEN samen met Bart Janssen van het Subsidiehuis dat alles goed verloopt binnen het project. Dit gaat onder andere over het organiseren van partnermeetings, het betrekken van stakeholders, behalen van outputs en de rapportage aan het programma Interreg Vlaanderen-Nederland.

Meer informatie over dit project?

Neem contact op met Emma Klever, e-mailadres emma.klever@bureaubuiten.nl

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht