Vacature adviseur ruimtelijke economie

Vacature adviseur ruimtelijke economie

Hoe houden we de steeds drukker wordende steden en gebieden economisch vitaal, aantrekkelijk en leefbaar? Op wat voor plekken willen we over 10 jaar werken? En hoe geven we de energietransitie een plek in het landschap?

Wij werken dagelijks aan vraagstukken op het gebied van economie en werklocaties, mobiliteit, energie en duurzame omgeving, recreatie en toerisme, erfgoed en Europese projecten. Zo maken wij Nederland sterker, mooier en duurzamer. Wil je hieraan bijdragen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen

Je werkt als adviseur voornamelijk aan projecten op het gebied van ruimtelijke economie. Met een open en frisse blik ga je samen met je collega’s aan de slag met uitdagende projecten voor verschillende opdrachtgevers (gemeenten, regio’s, provincies, ministeries en meer). Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met een economische uitvoeringsstrategie voor een gemeente, je verzorgt het omgevingsmanagement van een complex regionaal mobiliteitsproject of je adviseert over de verduurzaming van een bedrijventerrein. Het werk is veelzijdig en geen project is hetzelfde. Hier lees je meer over de projecten waar wij aan werken.

Je werkt meestal vanuit ons kantoor in  hartje Utrecht, maar werken bij de opdrachtgever op basis van detachering en vanuit huis behoort ook tot de mogelijkheden. In 2023 verhuizen we naar een spiksplinternieuw kantoor aan de prachtige Wittevrouwensingel bij het Griftpark. We gaan als adviseurs graag op stap. We spreken af met onze opdrachtgevers, organiseren sessies met belanghebbenden, of nemen een kijkje in één van de gebieden waar we over adviseren.

We werken in compacte projectteams waarin je als ervaren adviseur een centrale rol hebt. Je werkt samen met junior adviseurs en schakelt met senior adviseurs waar nodig is en gewenst. Je werkt aan verschillende projecten tegelijk en deelt je werkweek zelf in. Je stuurt junior adviseurs aan en onderhoudt zelf contacten met opdrachtgevers. Naast het werken aan projecten krijg je volop de kans om jezelf op andere manieren ontwikkelen, door trainingen en cursussen te volgen en  door congressen te bezoeken.

Benieuwd hoe een werkdag er ongeveer uitziet? Lees hier verder >>

Wij zoeken

Een enthousiaste adviseur, met minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van ruimtelijke economie. Wij vragen van jou:

 • Een afgeronde academische masteropleiding in geografie, planologie, (vrijetijds)economie of een andere relevante richting.
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring binnen de thema’s ruimtelijke economie, mobiliteit en/of duurzaamheid.
 • Je hebt ervaring in een adviserende rol, bij voorkeur bij een adviesbureau.
 • Je hebt een brede maatschappelijke belangstelling, bent nieuwsgierig en wordt enthousiast van het werken aan grote ruimtelijke, economische en maatschappelijke opgaven.
 • Je bent analytisch sterk, kwalitatief en kwantitatief, kunt goed verbanden leggen en anderen op inhoud overtuigen.
 • Je beheerst de proceskant van het advieswerk; je weet wat er nodig is om draagvlak te creëren, kan dit ook organiseren en hebt inzicht in bestuurlijke verhoudingen.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden; je schrijft helder, presenteert vlot en je kunt goed en kritisch luisteren en doorvragen.
 • Je bent goed in het leggen en onderhouden van contacten, hebt een bestaand netwerk en vindt het leuk om dat bij ons verder uit te bouwen en te benutten voor acquisitie van toekomstige projecten.

Wij bieden

Wij bieden een afwisselende functie met carrièreperspectief binnen een enthousiast en dynamisch team van ruim 20 ambitieuze adviseurs. Bij Bureau BUITEN wordt hard gewerkt aan inhoudelijke, interessante projecten. Daarnaast is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, het vormgeven van je eigen werkzaamheden en het ontwikkelen van je eigen specialisme.

Er is natuurlijk ook ruimte voor ontspanning. Denk aan een borrel bij de urban Jeu de Boules bar, een pubquiz in het kleinste café van Utrecht en de jaarlijkse Bureau BUITEN-dag. Afgelopen zomer gingen we samen naar Parijs.

We bieden een marktconform salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 30 vakantiedagen, een persoonlijk opleidingsbudget, een NS-Business Card en/of andere reiskostenvergoeding en een goede pensioenregeling.

Ga je de uitdaging aan?

Ben je op zoek naar een veelzijdige baan waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen? En spreekt ons bureau en het werk wat we doen je aan? Vul dan hieronder het sollicitatieformulier in. Voor meer informatie over de vacature neem contact op met Bart van Rijkom, e-mail bart.vanrijkom@bureaubuiten.nl telefoon 06-42423872 of 030-2318945.

De vacature wordt gesloten als we de juiste kandidaat hebben gevonden.

Sollicitatieformulier

 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.