Vacature

Ervaren adviseur ruimtelijke economie

Vacature adviseur ruimtelijke economie

Hoe houden we de steeds drukker wordende steden en gebieden economisch vitaal, aantrekkelijk en leefbaar? Op wat voor plekken willen we over 10 jaar werken? En hoe geven we de energietransitie een plek in het landschap?

Wij werken dagelijks aan vraagstukken op het gebied van economie en werklocaties, mobiliteit, energie en duurzame omgeving, recreatie en toerisme, erfgoed en Europese projecten. Zo maken wij Nederland sterker, mooier en duurzamer. Wil je hier een bijdrage aan leveren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen

Je werkt als adviseur voornamelijk aan verschillende projecten tegelijk op het gebied van ruimtelijke economie. Met een open en frisse blik ga je samen met je collega’s aan de slag met uitdagende vraagstukken voor verschillende opdrachtgevers (gemeenten, regio’s, provincies, ministeries en meer). Je werkt bijvoorbeeld aan:

 • Een economische uitvoeringsstrategie voor een gemeente.
 • Omgevingsmanagement van een complex regionaal mobiliteitsproject.
 • Een advies voor de verduurzaming van een bedrijventerrein.
 • Hier lees je meer over de projecten waar wij aan werken.

Het kantoor in Utrecht is je thuisbasis, maar werken bij de opdrachtgever op basis van detachering en vanuit huis is ook mogelijk. Als adviseurs zijn we vaak onderweg. We spreken af met onze opdrachtgevers, organiseren sessies met belanghebbenden, of nemen een kijkje in één van de gebieden waar we advies over geven.

We werken in projectteams van 2 tot 4 collega’s, waar je als ervaren adviseur een centrale rol in speelt. Je werkt samen met junior adviseurs en schakelt met senior adviseurs en partners. Je stuurt junior adviseurs aan en onderhoudt zelf contacten met onze opdrachtgevers. Naast het werken aan projecten krijg je volop de kans om jezelf te ontwikkelen, door trainingen en cursussen te volgen en door congressen te bezoeken.

Zo ziet de werkverdeling eruit

Wij zoeken

Een enthousiaste adviseur, met minimaal twee jaar werkervaring op het gebied van ruimtelijke economie. Wij vragen van jou:

 • Een afgeronde academische masteropleiding in geografie, planologie, (vrijetijds)economie of een andere relevante richting.
 • Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring binnen de thema’s ruimtelijke economie, mobiliteit en/of duurzaamheid.
 • Je hebt ervaring in een adviserende rol, bij voorkeur bij een adviesbureau.
 • Je hebt een brede maatschappelijke belangstelling, bent nieuwsgierig en wordt enthousiast van het werken aan grote ruimtelijke, economische en maatschappelijke opgaven.
 • Je bent analytisch sterk, kwalitatief en kwantitatief. Je kunt goed verbanden leggen en anderen op inhoud overtuigen.
 • Je beheerst de proceskant van het advieswerk. Je weet wat er nodig is om draagvlak te creëren, kan dit ook organiseren en hebt inzicht in bestuurlijke verhoudingen.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je schrijft helder, presenteert vlot en je kunt goed en kritisch luisteren en doorvragen.
 • Je bent goed in het leggen en onderhouden van contacten, hebt een bestaand netwerk en vindt het leuk om dat bij ons verder uit te bouwen en te benutten voor acquisitie van toekomstige projecten.

Wij bieden

Ons team bestaat uit 25 enthousiaste collega’s met verschillende specialistische achtergronden. Onze kracht is het steeds weer samenbrengen van deze expertises voor de beste aanpak voor het vraagstuk. Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en teambuilding helpt ons het beste uit onszelf te halen. We zijn een open én platte organisatie met een informele sfeer. Je krijgt dan ook alle ruimte om te groeien, zowel inhoudelijk als persoonlijk. Je kan altijd jezelf zijn en er is veel ruimte voor eigen initiatief en frisse ideeën.

Wij bieden een afwisselende functie met doorgroeimogelijkheden, incompany trainingen, een marktconform salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, een persoonlijk opleidingsbudget, een fietsplan, 30 vakantiedagen (op basis van 40 uur), een NS-Business Card en/of reiskostenvergoeding, laptop en telefoon en een goede pensioenregeling.

Er is natuurlijk ook ruimte voor ontspanning. We organiseren regelmatig borrels, sportieve events en de jaarlijkse Bureau BUITEN-dag. We zijn net verhuisd naar een nieuw, fijn kantoor aan de prachtige Wittevrouwensingel in Utrecht, vlakbij het Giftpark.

  

Ga je de uitdaging aan?

Ben je op zoek naar een veelzijdige baan waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen? En spreekt ons bureau en het werk wat we doen je aan? Vul dan hieronder het sollicitatieformulier in. Voor meer informatie over de vacature neem contact op met Sanne van Kessel, e-mailadres hr@bureaubuiten.nl.

Sollicitatieformulier

 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.