Vacature

Ervaren procesbegeleider/ projectmanager

Ervaren procesbegeleider/ projectmanager gezocht

Hoe kom je tot een gedragen aanpak voor complexe integrale gebiedsontwikkeling? Op welke manier betrek je opdrachtgevers en stakeholders bij een ingewikkeld proces? Hoe zorg je ervoor dat bestuurlijk de neuzen dezelfde kant op staan? Ben jij die ervaren procesbegeleider/ projectmanager die we zoeken? Solliciteer meteen!

Wij zoeken

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ervaren procesbegeleider/projectmanager, die energie krijgt van samenwerken, de ‘kikkers in de kruiwagen’ weet te houden en resultaten boekt. Met een open en frisse blik ga je samen met collega’s aan de slag met uitdagende projecten voor verschillende opdrachtgevers (gemeenten, regio’s, provincies, ministeries en meer). Je werkzaamheden omvatten project- en procesmanagement zaken voor verschillende werkvelden, waaronder mobiliteit, ruimtelijke ontwikkeling, energie en duurzaamheid. Je werkt vanuit ons kantoor op steenworp afstand van de Dom in Utrecht, vanuit huis of op locatie bij de opdrachtgever. Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring in het fysiek-ruimtelijk domein.

Voorbeelden van het type projecten waarvoor wij versterking zoeken:

 • Procesbegeleider totstandkoming Rijk-Regio afspraken over het verbeteren van de bereikbaarheid op, van en naar Voorne-Putten en de haven van Rotterdam.
 • Onderzoekscoördinator voor het MIRT-Onderzoek Amsterdam Bay Area.
 • Omgevingsmanager MIRT-onderzoek Noordwestkant Amsterdam.
 • Procesbegeleiding Regionale Energie Strategie (RES): komen tot een gezamenlijke en gedragen ambitiebepaling.

Wat breng jij mee

 • Je hebt een hbo- of masteropleiding in geografie, planologie, bestuurskunde of een andere relevante richting afgerond.
 • Je beschikt over een goede inhoudelijke basis in het fysiek-ruimtelijk domein en hebt ervaring met mobiliteits- en/of energievraagstukken.
 • Je bent ondernemend en in staat zelfstandig projecten te trekken.
 • Je hebt een eigen netwerk en weet dit in te zetten voor het verwerven van nieuw werk.
 • Je hebt een goed gevoel voor wensen en belangen, bent politiek-bestuurlijk sensitief en weet hoe je partijen kunt overtuigen.
 • Je bent een teamspeler met uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je coacht junior of medior collega’s, waarmee je samenwerkt.
 • Je kunt snel tot de kern komen en boekt goede en gedragen resultaten.
 • Je beschikt over een goede dosis creativiteit en hebt ervaring met werkvormen voor inspirerende en overtuigende overleggen en werksessies.
 • Je schrijft en communiceert helder en doelgericht.
 • Je vindt het leuk om aan meerdere projecten tegelijk te werken en verliest daarbij niet het overzicht.

Wij bieden

Een afwisselende en uitdagende functie voor 32-40 uur per week, waarmee je bijdraagt aan een sterke, mooie en duurzame omgeving. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid in een enthousiast en dynamisch team. We werken hard, maar hechten ook veel waarde aan een goede werk/privé-balans. Regelmatig zijn er borrels of andere uitjes met collega’s. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, inclusief een persoonlijk opleidingsbudget en goede begeleiding. Je krijgt een marktconform salaris en er zijn aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een NS-Business Card en een goede pensioenopbouw met lage werknemerslasten. Ook hebben we een uitgebreide winstdelingsregeling.

Over Bureau BUITEN

Wij werken aan vraagstukken over economie en werklocaties, mobiliteit, toerisme en recreatie, erfgoed, energie en duurzame omgeving en Europese projecten en programma’s. Met een frisse blik gaan we aan de slag om de omgeving sterker, duurzamer én mooier te maken. Binnen én buiten de gebaande paden. Of het nu gaat om de transformatie van een bedrijventerrein, een plan voor toeristisch-recreatieve gebiedsontwikkeling of het aanvragen van EU-subsidie voor een innovatief project binnen de circulaire economie.

Ga je de uitdaging aan?

Ben je op zoek naar een veelzijdige en uitdagende baan waar je energie van krijgt? Vul dan onderstaand sollicitatieformulier in. Voor meer informatie over de vacature neem contact op met Sander Kooijman (sander.kooijman@bureaubuiten.nl) of Rutger van Raalten (rutger.vanraalten@bureaubuiten.nl) of bel ons op 030-2318945. Kom een keer langs in Utrecht voor een vrijblijvend, oriënterend gesprek!

Sollicitatieformulier

 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.