Ilse van der Werf

Ilse is adviseur bij onze organisatie.

Kan je iets vertellen over je achtergrond?

“Ik heb sociale geografie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Tijdens mijn master economische geografie heb ik mij gespecialiseerd in de richting van regionale ontwikkeling en beleid. Mijn interesses variëren van regionale economie, duurzaamheid, de energietransitie tot Europese programma’s en projecten. Sinds 2020 werk ik met veel plezier aan deze thema’s als adviseur bij Bureau BUITEN.”

Wat is jouw specialisme?

“Als economisch geografe ben ik breed geïnteresseerd in bijna alle thema’s waar Bureau BUITEN aan werkt. De invloed van de fysieke omgeving op de regionale economie en duurzaamheid is iets wat mijn interesse wekt. Dat geldt natuurlijk ook andersom: de invulling van de regionale economie en duurzaamheidsmaatregelen vormen tegelijkertijd de fysieke omgeving. Deze thema’s spelen ook op Europees niveau, hoe kan je als regio’s samenwerken en van elkaar leren om bij te dragen aan een duurzamere en economisch sterkere omgeving? Ik werk met veel plezier aan projecten die hier een bijdrage aan leveren.”

Waar krijg je energie van?

“Ik krijg energie van het werken aan projecten die bijdragen aan een duurzamere omgeving. Het begeleiden van gemeenten in de Regionale Energiestrategie is daar een goed voorbeeld van, dat levert letterlijk en figuurlijk energie op! Daarnaast krijg ik energie van Europese samenwerkingsprojecten, waarin je met samen met Europese partners een project ontwikkelt dat zowel bijdraagt aan regionale als Europese doelstellingen.”

Hoe is het om te werken bij Bureau BUITEN?

“Werken bij Bureau BUITEN betekent voor mij werken in een jong team met gezellige, hardwerkende en deskundige collega’s. We werken vaak in teams van 2 of 3 collega’s en je krijgt al snel veel verantwoordelijkheden. Daarnaast zijn er voldoende opleidingsmogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Elke dag ziet er weer anders uit: de ene dag werk je stukken uit op kantoor of vanuit huis en de volgende dag ben je onderweg naar één van onze opdrachtgevers in het land. En naast al het harde werken is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning!”

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

“In mijn vrije tijd ben ik te vinden op de tennisbaan en sinds corona heb ik het wielrennen ontdekt. Samen met een aantal collega’s heb ik eerder dit jaar meegedaan aan de Vuelta-toertocht. Daarnaast geniet ik met een aantal vrienden van onze gezamenlijke moestuin, houd ik ervan om concerten te bezoeken, probeer ik nieuwe recepten in de keuken en breng ik graag tijd door met familie en vrienden.”

Bekijk ook de video van Ilse waar zij vertelt over hoe het is om te werken bij Bureau BUITEN.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht